Soms wil je lekker gekruid en pittig eten zonder lang in de keuken te staan. Dat kan met dit gerecht! Gelukkig heb je nog zelfgemaakte curry in de koelkast liggen, anders kun je deze voorverpakt in de supermarkt of toko halen. Vandaag maken we dus spitskool met witte rijst, lekker!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 spitskool
- 1 ui
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine wortel
- 2 el rode curry
- 350 gr witte rijst
- 200 ml kokosmelk
Bereiden
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de spitskool en wortel in kleine reepjes, de ui in halve ringen en snipper de knoflook. Bereid de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak vervolgens de wok warm en wok de ui en knoflook 1 minuut. Wok de kipfilets totdat deze rondom gebakken is. Voeg daarna de rode curry toe en wok dit 2 minuten mee. Hierna mag de spitskool en wortel toegevoegd worden. Wok ook dit 2 minuten en voeg daarna de kokosmelk toe. Laat dit nog 5 minuten wokken op middelhoog vuur. Serveer direct met de witte rijst, eet smakelijk!