Ik ben gek op koken met de tajine. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid binnen de tajine, wordt het vlees heerlijk mals en sappig en blijven de smaken bij de groenten extra goed bewaard! Vandaag maken we een eenvoudig eenpansgerecht (of tajine). Dit maal een kipgerecht met kikkererwten en om alles bij elkaar te brengen; feta. Wij hebben voor dit gerecht verse kikkererwten gebruikt. Ik snap dat niet iedereen zin heeft om deze eerst 8 uur te laten weken, ze vervolgens een uur te koken en dan pas in een gerecht toe te voegen, dus ben ik bij dit gerecht uitgegaan van kikkererwten uit blik. Verse kikkererwten zijn natuurlijk wel lekkerder.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 kipfilets
- 150 gr kikkererwten
- 0,5 wortel
- 0,5 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 tl Ras-el-Hanout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tomaat
- 50 gr feta
Zet de tajine op het vuur en laat deze goed warm worden. Begin met het snijden van de ui in halve ringen en de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de wortel, tomaat en paprika in blokjes. Als de tajine heet is voeg je wat olie toe en bak je de ui en knoflook. Als de smaken beginnen los te komen voeg je de wortel, paprika en tomaat toe. Laat dit 2 minuten meebakken. Voeg daarna de Ras-el-Hanout en kikkererwten toe. Bestrooi de kipfilets (ongesneden) met zout, peper en paprikapoeder en leg deze bovenop de groenten in de tajine. Voeg een klein laagje water toe en laat het met de deksel erop 20 minuten staan. Probeer tussentijds niet de deksel op te tillen. Als je dit doet, verlies je de belangrijkste eigenschappen van de tajine, namelijk het vocht en de hitte. Kruimel aan tafel de feta over de groenten en geniet!